Het Nieuwe Eemland

De school voor jou?

Wij vinden het belangrijk dat je je prettig voelt bij ons op school. Een groot deel van de dag ben je op school en wij willen dat jij het dan naar je zin hebt. De docenten, de mentor en de coach doen er van alles aan om hiervoor te zorgen. Dit gebeurt in de les, maar ook buiten de les. Leren is bij ons belangrijk. De lessen zorgen ervoor dat je op een actieve manier leert. Zo onthoud je het beter. Leren doe je samen, twee weten meer dan één!

 

Keuzemogelijkheden
Niemand is hetzelfde. Iedereen heeft eigen ambities, een eigen leefstijl en unieke kwaliteiten. Daarom bieden we je, zowel binnen als buiten de lessen om, de mogelijkheid om keuzes te maken die passen bij jou. Dit betekent dat je een aanzienlijk deel van jouw onderwijstijd zelf invult. Naast een aantal vaste vakken kies je in de onderbouw voor de Sportklas of een specifiek EEM-project en bepaal je zelf hoe jij jouw EEM-uren invult. Ga je voor verbreding (leren over andere/nieuwe dingen), verdieping (meer te weten komen over onderwerpen waar je al iets van weet) of ondersteuning (wanneer je nog iets niet zo goed kunt)? Het is aan jou, maar natuurlijk helpen jouw coach en mentor je hier goed bij!

 

Topsport en Toptalent
Het Nieuwe Eemland heeft als enige school in Amersfoort het officiële predicaat ‘topsportvriendelijke school’. Dat betekent dat wij topsporters extra ondersteuning bieden. Klik hier voor meer info!

 

Cultuur en Internationalisering
Door kennis te maken met andere culturen en leefgewoonten word je je bewuster van je eigen identiteit. In elk leerjaar staan er daarom excursies op het programma. Zo bezoek je verschillende musea, bijzondere landschappen of maak je een stadswandeling door Amersfoort. Ook voor uitwisselingen en studiereizen ben je bij Het Nieuwe Eemland aan het goede adres. Meer daarover lees je hier

 

Bring Your Own Device
Sinds een paar jaar werken we met Bring Your Own Device (BYOD). Naast lesboeken, werkboeken en schriften verwachten we dat je ook een eigen laptop naar school meeneemt. Meer informatie over BYOD vind je hier!

Mocht je meer informatie willen, dan kun je contact opnemen via info@hetnieuweeemland.nl of 033 – 461 2984.

Introductieweek
De eerste schoolweek staat in het teken van de introductie. Zo leer jij je klasgenoten, je mentor en je coach goed kennen. Je hebt een één-op-één gesprek met je coach over wat voor jou tijdens deze eerste periode op de middelbare school belangrijk is. We gaan niet op schoolkamp, maar organiseren wél allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan kennismakingsspellen, teambuildingsactiviteiten maar ook sport- en creatieve activiteiten. Daarnaast bespreekt de mentor tijdens de introductieweek allerlei praktische dingen met je, zoals: waar zijn de kluisjes? Hoe moet ik het rooster lezen? Hoe werkt Magister? En hoe kan ik me inschrijven voor de EEM-uren? Tijdens de introductieweek zijn de tutoren ook aanwezig. Zij delen hun ervaringen met je en zijn er voor een antwoord op al jouw vragen. De introductieweek sluiten we af met een gezellig feest voor alle brugklassen.

 

Buitenschoolse activiteiten
Op Het Nieuwe Eemland vinden we dat je buiten school net zoveel leert als binnen school. We laten je graag in de praktijk zien en ervaren wat je in de lessen hebt geleerd. Zo zijn er excursies naar NEMO in Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum of bezoek je een moskee in Amersfoort. Ook ontdek je het gebied rondom Amersfoort tijdens de excursie “Beleef het Eemland”. Klik hier om te bekijken wat er nog meer is!

 

Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB)
Wij willen een school zijn waar je al je talenten ontwikkelt, zodat je uiteindelijk een opleiding of beroep kiest dat past bij jouw interesses en talenten. Door middel van ons LOB-programma krijg je een duidelijk beeld van jezelf en daardoor meer inzicht in een opleiding of beroep dat goed bij je past.

Mocht je meer informatie willen, dan kun je contact opnemen via info@hetnieuweeemland.nl of 033 – 461 2984.