Mavo: ontdek al je talenten!

Wie ben jij, wat kan je en wat wil je? Deze vragen staan bij ons in alle vier de leerjaren centraal. Wij vinden het belangrijk dat jij je fijn voelt, dat je keuzes leert maken en natuurlijk dat je met veel plezier naar school komt. Je leert bij ons veel in, rondom én buiten de school. Ons team van betrokken en enthousiaste docenten staat voor je klaar om je goed te begeleiden.

Je start in een mavo/havo brugklas. De lessen worden gegeven op mavo-niveau. In de loop van het schooljaar bekijken we of je doorstroomt naar mavo 2 of havo/vwo 2. In mavo 2 bereiden wij je voor op het maken van de juiste keuze qua vakkenpakket voor mavo 3.

Op de mavo zijn vier profielen: Techniek, Zorg & Welzijn, Economie en Landbouw. In mavo 3 zit jij in 1 of 2 profielen. Dit betekent dat je al gericht bezig bent met je examenvakken. Hierdoor heb je minder vakken en dus meer lesuren voor de vakken die je hebt gekozen. In mavo 3 heb je ook de mogelijkheid om in sommige vakken versneld examen te doen.

Mavo 4 staat in het teken van examen doen. Je gaat ook een gezellig weekje op pad naar een buitenlandse stad met andere vierdejaars. Op onze mavo doen de meeste leerlingen – in plaats van in zes vakken – in zeven vakken examen. Het vak gym (LO2) kun je als examenvak kiezen. En wie weet zien wij jou na het behalen van je diploma terug bij ons op de havo!