Mavo: ontdek al je talenten!

Wie ben jij, wat kan je en wat wil je? Deze vragen staan bij ons in alle vier de leerjaren centraal. Wij vinden het belangrijk dat jij je fijn voelt, je keuzes leert maken en natuurlijk met veel plezier naar school komt. Je leert bij ons veel ín maar ook rondom en buiten de school. Ons team van betrokken en enthousiaste docenten staat voor je klaar om je goed te begeleiden.


Je start in een mavo/havo brugklas. De lessen worden gegeven op mavo-niveau. In de loop van het schooljaar bekijken we of je doorstroomt naar mavo 2 of havo 2. In het tweede leerjaar bereiden wij je voor op het maken van de juiste keuze qua vakkenpakket voor leerjaar 3.


Op de mavo zijn vier profielen: Techniek, Zorg & Welzijn, Economie & Landbouw. In leerjaar 3 heb je minimaal twee profielen gekozen. Dit betekent dat je al gericht bezig bent met je examenvakken. Hierdoor heb je minder vakken en dus meer lesuren voor de vakken die je hebt gekozen. In mavo 3 heb je ook de mogelijkheid om in sommige vakken versneld examen te doen.


Mavo 4 staat in het teken van examen doen, maar ook gezellig een weekje op pad naar een buitenlandse stad met andere vierdejaars. Op onze mavo doen de meeste leerlingen in plaats van zes vakken, in zeven vakken examen. Ook het vak gym (LO2) is bij ons een examenvak. En wie weet zien wij jou na het behalen van je examen terug bij ons op de havo!

RSPF0094