Internationalisering

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en docenten over de grenzen heen kijken en kennismaken met andere culturen en leefgewoonten. We doen dit met uitwisselingen, werkweken en andere bezoeken in het buitenland in zowel de onderbouw als de bovenbouw. We bedienen hiermee diverse doelen zoals het uitbreiden van de culturele horizon door een bezoek te brengen aan musea en/of gebouwen. Leerlingen krijgen daarnaast ook de kans om zich bewust te worden van hun eigen identiteit en de mogelijkheden om hun communicatieve vaardigheden in een andere taal te verbeteren. Tot slot wordt er ook een beroep gedaan op de sociale vaardigheden van de leerlingen: hoe red jij jezelf in het buitenland?

 

Voor specifieke informatie over data en inschrijven verwijzen we leerlingen door naar het leerlingportaal en ouder(s)/verzorger(s) naar het ouderportaal.

  • De uitwisselingen
  • De studiereizen

Gezien de huidige omstandigheden rondom Covid19 is het onduidelijk of er in de tweede helft van het schooljaar nog uitwisselingen gaan plaatsvinden.

Normaal vindt in het vierde leerjaar de studiereis van school plaats. We hebben tot onze spijt deze reizen niet kunnen maken. We vinden het erg belangrijk dat al onze leerlingen deze mooie ervaring kunnen beleven. We gaan er daarom alles aan doen om in de week van 11 april 2022 met onze vierde en vijfde klassen op pad te gaan. 

Diana Brug
Docent Frans & Internationalisering
Ursula Grotens
Docent Frans & Internationalisering