U- Talent

dinsdag 15 september 2020 Algemeen

 

Er kan weer worden ingeschreven voor de Masterclasses van U-Talent, het samenwerkingsverband tussen Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en scholen in de regio. Afgelopen schooljaar hebben tien leerlingen van onze school een deel van hun PWS op de universiteit uitgevoerd en zijn twintig leerlingen voor een Masterclass naar Utrecht geweest.  

Masterclasses duren één of twee dagen. Leerlingen mogen op die dagen (in overleg) lessen missen en betalen geen kosten voor deelname. Het aanbod van masterclasses is zeer divers. Leerlingen leren bijvoorbeeld omgaan met data voor hun profielwerkstuk, zoeken naar sporen van de slavernij in de binnenstad van Utrecht, spelen een rechtszaak na over demonstraties in tijden van Corona of doen onderzoek naar complexe getallen, schimmels en virussen.  

In 2020-2021 wordt per blok (totaal 4) gekeken wat mogelijk is binnen de geldende Coronamaatregelen. Een deel van het programma wordt online aangeboden. Kijk voor meer informatie op: https://u-talent.nl/typen/masterclass.  

Geef je op voor een masterclass door een email te sturen aan: mevrouw J. Smit (exacte vakken) of mevrouw A. van der Haagen (overige vakken)