Havo: een ontdekkingsreis naar jezelf!

Je start in een havo/vwo brugklas. De lessen worden gegeven op havo-niveau. In de loop van het schooljaar bekijken we of je doorstroomt naar havo 2 of vwo 2. In de brugklas havo/vwo maak je ook kennis met het gymnasium, want doorstromen naar gymnasium 2 behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Na de brugklas kun je je schoolcarrière een vervolg geven op de havo. Op Het Nieuwe Eemland begint de havo in de tweede klas en eindigt in de vijfde klas. Onderweg leer je ontzettend veel. Je doet veel kennis op over allerlei onderwerpen en vakken, maar je leert bovenal veel over jezelf. “Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?” Die vragen staan centraal in alles wat je doet. Hoe ga je om met vrienden en met docenten? Hoe ga je om met teleurstellingen en met successen? Gaandeweg leer je steeds meer over jezelf en ontdek je waar je goed in bent en waar je interesses liggen.

 

Aan het eind van het derde jaar moet je een profiel kiezen. Je kunt kiezen uit Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Bij elk van de vier profielen hoort een bepaald vakkenpakket. Naast de verplichte vakken kies je ook nog een aanvullend vak en is er zelfs de mogelijkheid om een extra vak te kiezen.

 

Ben je heel goed in een bepaald vak? Dan kun je in dat vak versneld examen doen of het vak op vwo-niveau afsluiten. Heb je juist moeite met bepaalde vakken? Dan kun je tijdens de EEM-uren in je derde jaar of de keuzewerktijd in havo 4/5 extra ondersteuning krijgen.

 

In je vierde jaar ga je ook op studiereis. Samen met vrienden ontdek je een nieuwe stad of ga je abseilen in de Ardennen. Het aanbod wisselt per jaar maar één ding staat vast: dit wordt de leukste week uit je schoolperiode!