Vwo: daag jezelf uit!

Op het vwo dagen we je uit om het meeste uit jezelf te halen en jezelf te laten zien. Daarbij hebben we oog voor wie jij bent en voor wat je goed kan.Je kunt gelijk starten in een vwo brugklas, maar er is ook een mogelijkheid om te starten in een havo/vwo brugklas. Vanaf schooljaar 2022-2023 hebben we een verlengde brugklas. Na het tweede jaar bekijken we of je doorstroomt naar vwo 3 of havo 3. In vwo 1 t/m 3 krijg je veel verschillende vakken en leer je veel over jezelf. “Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?” zijn belangrijke vragen waar je een antwoord op gaat vinden. Dat hoef je niet alleen te doen; iedere leerling heeft een coach die je daarbij helpt.

Op het vwo werk je aan academische vaardigheden, zoals onderzoeken, samenwerken, communiceren, kritisch en creatief denken en zelfcoaching. Op deze manier word je uitgedaagd om vanuit diverse invalshoeken oplossingen te zoeken voor allerlei problemen en vraagstukken, zoals “Welke oplossingen kun jij (samen met je groepje) bedenken voor een duurzamere wereld?” Op het vwo volg je ook Cambridge Engels; dat is Engels op het hoogste niveau. Je kunt daar ook examen in doen en een internationaal erkend Cambridge-certificaat behalen

We dagen je niet alleen uit in de lessen, maar ook daarbuiten. Zo kun je interessante excursies doen en jaarlijkse workshops volgen bij verschillende universiteiten. Daarnaast kun je je vaardigheden vergroten door mee te doen aan de debatclub, actief te zijn in de leerlingenraad of een maatschappelijke stage te lopen. Ook bieden we een excellentieprogramma aan als je resultaten aangeven dat je meer aankunt. Veel leerlingen vinden dit heel erg leuk, omdat ze daarmee iets onderzoeken dat aansluit bij hun interesses. Voorbeeldprojecten zijn meer leren over fotografie, een designerjurk maken van afval, onderzoeken hoe een openhartoperatie werkt of onderzoek doen naar onopgeloste zaken. Er is van alles mogelijk!Vanaf vwo 4 ligt je focus op je examenvakken en je vervolgstudie. Het is ook mogelijk om een examenvak versneld af te ronden. Daarnaast ga je in vwo 4 op studiereis en ontdek je samen met je vrienden een nieuwe stad. Bijna iedere leerling beschrijft deze reis als de leukste week van de middelbare school. Ook kun je je opgeven voor jaarlijkse uitwisselingsprogramma’s met andere middelbare scholen in Europa.