Het Nieuwe Eemland

De school voor jou?

Ontdek al jouw talenten! Wie ben jij, wat kan je en wat wil je? Deze vragen staan bij ons in alle vier de leerjaren centraal.

Een ontdekkingsreis naar jezelf! Klik snel verder voor alle informatie over 5 jaar havo op Het Nieuwe Eemland!

Daag jezelf uit! Op het vwo dagen we je uit om het meeste uit jezelf te halen en jezelf te laten zien.

Hoe ziet de eerste week als brugklasser eruit? Hoe bereid ik mij voor en hoe verloopt de rest van het jaar?

Lees alles over de EEM-projecten wereld, onderzoek, beeldende kunst en podiumkunst, of… ga je toch voor de sportklas?

Op Het Nieuwe Eemland vinden we goede begeleiding erg belangrijk. Wij willen dat je gezien wordt en dat je je prettig en veilig voelt!

Op Het Nieuwe Eemland krijg je niet alleen maar les. Er gebeurt nog veel meer! 

Wat is de missie en visie van Het Nieuwe Eemland? Lees ook over ons gevarieerde onderwijsprogramma met veel keuzeruimte.

Ben je er al helemaal van overtuigd dat wij de school voor jou zijn? Meld je dan snel aan!

Welkom op Het Nieuwe Eemland!

Video afspelen

Voor ieder wat wils!

Op Het Nieuwe Eemland krijg je niet alleen maar les. Er gebeurt nog veel meer! 

Door kennis te maken met andere culturen en leefgewoonten word je je bewuster van je eigen identiteit. In elk leerjaar staan er daarom excursies op het programma. Zo bezoek je verschillende musea, bijzondere landschappen of maak je een stadswandeling door Amersfoort. In de brugklas staat zelfs de projectweek in het teken van cultuur. Ook voor uitwisselingen ben je bij Het Nieuwe Eemland aan het goede adres. Madrid, Besançon, Liberec… allemaal bestemmingen waar je, als je wilt, naartoe kunt! In leerjaar vier ga je op studiereis, bijvoorbeeld naar Lyon, Praag, Parijs, Salzburg of Londen. Door al deze uitstapjes verbreed je je culturele horizon: in binnen- én buitenland. 

Wij willen een school zijn waar je al je talenten ontwikkelt, zodat je uiteindelijk een opleiding of beroep kiest dat past bij jouw interesses en talenten. Door middel van ons LOB-programma krijg je een duidelijk beeld van jezelf, en daardoor meer inzicht in een opleiding of beroep dat goed bij je past. Je leert om eigen keuzes te maken, waarbij je uitgaat van jouw persoonlijke kwaliteiten en beperkingen, en neemt verantwoordelijkheid voor je keuzes. In elk leerjaar werk je aan diverse opdrachten waarbij je deze vaardigheden ontwikkelt. Tijdens de pitches en presentaties met je coach sta je ook stil bij LOB. We hebben op school drie decanen die je ondersteunen bij je profiel- en studiekeuze. Op deze manier word je zo goed mogelijk ondersteund bij het maken van een juiste keuze voor jouw toekomst.

Het Nieuwe Eemland heeft als enige school in Amersfoort het officiële predicaat ‘topsportvriendelijke school’. Dat betekent dat wij topsporters extra ondersteuning bieden. Op basis van een intake met onze topsportcoördinator krijg je een sportcoach toegewezen. Hij/zij zal jou begeleiden. Zo kunnen wij roosters aanpassen en toetsmomenten verplaatsen indien dit niet goed samengaat met jouw persoonlijke trainingsschema. Hierdoor is het voor vrijwel iedere topsporter mogelijk om te werken aan een (internationale) topsportcarrière en daarnaast succesvol te zijn op school. Hoe fijn is dat?! Meer informatie over het in aanmerking komen voor extra begeleiding vind je hier.

Omdat leerlingen ook andere talenten kunnen hebben, bieden wij dezelfde begeleiding aan al onze ‘toptalentleerlingen’. Hieronder verstaan wij leerlingen die naast school bijvoorbeeld een vooropleiding aan het conservatorium volgen, zingen in het Nationaal Jeugdkoor of succesvol model zijn.

Op Het Nieuwe Eemland vinden we dat je buiten school net zoveel leert als binnen school. We laten je graag in de praktijk zien en ervaren wat je in de lessen hebt geleerd. Zo zijn er excursies naar NEMO in Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum of bezoek je een moskee in Amersfoort. Ook ontdek je het gebied rondom Amersfoort tijdens de excursie “Beleef het Eemland”. Maar er is nog veel meer! Vind je het leuk om lekker te tekenen? Dan kun je buiten de lessen terecht in Het Atelier. Maak je graag muziek? Bespeel dan onze instrumenten en musiceer met medeleerlingen in het muzieklokaal of in de geluidsdichte studio’s. Op Het Nieuwe Eemland is er voor ieder wat wils!

Naast het basisprogramma lichamelijke oefening (l.o.) in de basisklas, ga je in de sportklas net een stapje verder dan in de gewone gymnastiekles. In de talentklas sport ga je een middag per week met leerlingen uit andere brugklassen andere sporten doen dan je normaal in de lo-lessen doet. Je gaat daarvoor vaak met je klas op pad naar locaties in de buurt van de school, waar je les krijgt van specialisten in die sport. En je leert niet alleen meer over sport, maar ook over samenwerken, leidinggeven en organiseren. Je kunt trouwens bij ons in de bovenbouw ook sport als examenvak kiezen. In de mavo heet dat LO2, in havo en vwo is dat BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij).

 

Het Nieuwe Eemland heeft drie sportvelden. Daarnaast beschikt de school over drie sportzalen, waarvan we er twee kunnen omtoveren tot een grote sporthal. In verband met het aanbieden van clinics vragen wij een extra financiële bijdrage.