Buitenschoolse activiteiten

Het Nieuwe Eemland heeft elk jaar een ruim aanbod van allerlei activiteiten naast de lessen, waar je je voor kunt opgeven.


Op deze pagina vind je informatie over deze activiteiten.

In deze lessenserie word je uitgedaagd te werken aan je talent, je grenzen te verleggen en podiumervaring op te doen. Je kunt zingen of zelf een spetterende dans maken. Of maak jij een grappige soloscene die de tranen over de wangen doet biggelen? Het allerbelangrijkst: samen gaan we veel plezier beleven! Je werkt met een groep aan een voorstelling met zang, dans, theater, spoken word en comedy. Je kiest zelf wat je leuk vindt en wat je wilt laten zien op het podium. Een professional helpt je hierbij.

Wil je dansen in verschillende stijlen als modern, jazz en hiphop? Dan is de dansproductie op Het Nieuwe Eemland misschien wel iets voor jou! Elk jaar maken we op muziek van nu een spectaculaire bewerking van een bekende show, zoals bijvoorbeeld het beroemde ballet Giselle. Een professional begeleidt.

Voornamelijk bovenbouwleerlingen zijn actief in de debatclub. Je leert je mening goed verwoorden en je doet mee aan een echte debatwedstrijd! We hebben al meerdere keren in landelijke wedstrijden tussen scholen gedebatteerd. Spreken in het openbaar en met argumenten je standpunt onderbouwen zijn zeer waardevolle vaardigheden. De wens is om ook een debatclub in de onderbouw te starten, waar je leert overtuigen, argumenteren en spreken in het openbaar.

De leerlingenraad is er voor de belangen van de leerlingen op Het Nieuwe Eemland. Wij komen een aantal keer in het jaar bij elkaar om te bespreken wat er veranderd kan worden en wat er georganiseerd kan worden op onze school.

Onder leiding van een docent heeft een groep leerlingen het beheer over licht & geluid op school. Deze leerlingen houden zich bezig met licht & geluid tijdens de voorstellingen op school, zoals de dansproductie, brugklasmusical, muziekavonden en voorstellingen van de examenvakken drama en muziek. Ook ondersteunen ze docenten tijdens ouderavonden en de diploma-uitreiking bijvoorbeeld. Leerlingen uit de bovenbouw leiden leerlingen uit de onderbouw op.

Daan Fok is een zeilvereniging voor alle leerlingen van Het Nieuwe Eemland en ’t Hooghe Landt. De leden zeilen tijdens het seizoen ieder weekend in Loosdrecht op zaterdag en zondag, dus als je een sport hebt op de ene dag kun je altijd nog op de andere dag komen zeilen. Het zeilen is wel het belangrijkste binnen Daan Fok, maar niet de enige activiteit. Binnen de vereniging zijn verschillende commissies actief. Zoals de Zomer en Winter Activiteiten Commissie, ook wel het ZWAC genoemd. Het ‘ZWAC’organiseert activiteiten zoals bijvoorbeeld een sportdag, een filmavond, een schaatsmiddag etc. In deze folder lees je meer.

Klik hier voor meer informatie over U-talent!