Masterclass Het Nieuwe Eemland

Zit jij in groep 8 en kun jij extra uitdaging aan? Krijg je een vwo-advies of een gymnasium-advies? Heb je een brede interesse, wil je meer weten en wil je de diepte in bij onderwerpen? Dan is de masterclass van Het Nieuwe Eemland iets voor jou!

Je kunt je inschrijven voor één van de volgende masterclasses:

  • Masterclass Sterrenkunde: Waarom is Pluto geen planeet meer? Wat is het verschil tussen sterren en planeten? Hoelang duurt het nog, voordat we naar Mars kunnen om daar een bestaan op te bouwen? Tot hoever kunnen we tegenwoordig in het heelal kijken met telescopen? Zou er ergens nog een planeet kunnen zijn waarop leven te vinden is?Bij deze masterclass gaan we een model van ons zonnestelsel op schaal bouwen, gaan we rekenen met lichtjaren en nog veel meer…
  • Masterclass Mythologie: Een vader die zijn eigen kinderen opeet, godinnen die zwanger worden van dode goden en het einde van de wereld: je kunt het zo gek niet verzinnen of je komt het wel tegen in de Egyptische, Noorse of Griekse mythen. Welke goden kenden zij? Hoe is de wereld ontstaan? En hoe verklaren zij bijvoorbeeld eb en vloed? Dit en meer komt allemaal langs in deze masterclass!
  • Masterclass Da’s logisch: We gaan op verschillende manieren aan de slag met logica: je leert bijvoorbeeld hoe je bepaalde logische redeneringen duidelijk op kan schrijven en hoe je soms een schema kan maken bij een raadsel. Maar we gaan vooral heel veel raadsels oplossen. Dat dat heel leuk is, lijkt ons eigenlijk volkomen…. logisch!
  • Masterclass ¡Hablemos español! (Laten we Spaans spreken!): Word jij ook zo vrolijk van die mooie klanken van de Spaanse taal en wil je daar wel eens wat meer over weten? Bij ¡Hablemos español! gaan we aan de slag met de thema’s amigos (vrienden), comida (eten) en música (muziek). Je leert al echte gesprekjes voeren die je op je vakantie al kunt inzetten. ¡Hasta luego!

>Lees meer over de masterclass in de flyer>

>Informatie voor ouders en verzorgers>

INSCHRIJVEN

  • Je juf of je meester geeft aan of je in aanmerking komt voor een masterclass.
  • Je schrijft je in voor één masterclass via het inschrijfformulier door hier te klikken.
  • Je schrijft een motivatiebrief: waarom wil je deze masterclass volgen?
  • Je ouders/verzorgers schrijven een brief waarin ze aangeven dat ze je aanmelding ondersteunen.