Masterclass

Zit jij in groep 8 en kun jij extra uitdaging aan? Krijg je een vwo-advies of een gymnasium-advies? Heb je een brede interesse, wil je meer weten en wil je de diepte in bij onderwerpen? Dan is de masterclass van Het Nieuwe Eemland iets voor jou!

Het Nieuwe Eemland geeft de volgende masterclasses:

  • Masterclass Sterrenkunde: Waarom is Pluto geen planeet meer? Wat is het verschil tussen sterren en planeten? Hoelang duurt het nog, voordat we naar Mars kunnen om daar een bestaan op te bouwen? Tot hoever kunnen we tegenwoordig in het heelal kijken met telescopen? Zou er ergens nog een planeet kunnen zijn waarop leven te vinden is?
  • Masterclass Verbeeldingskracht, breng een verhaal in beeld: In deze masterclass leer je een verhaal te vertellen op een beeldende manier. Je onderzoekt een eigen verhaal, je leert verschillende filmtechnieken (stop motion, animatie of speelfilm) en je leert te kiezen welke het beste past bij jouw verbeelding.
  • Masterclass Da’s logisch: We gaan op verschillende manieren aan de slag met logica: je leert bijvoorbeeld hoe je bepaalde logische redeneringen duidelijk op kan schrijven en hoe je soms een schema kan maken bij een raadsel. Maar we gaan vooral heel veel raadsels oplossen. Dat dat heel leuk is, lijkt ons eigenlijk volkomen…. logisch!
  • Masterclass ¡Hablemos español! (Laten we Spaans spreken!): Word jij ook zo vrolijk van die mooie klanken van de Spaanse taal en wil je daar wel eens wat meer over weten? Bij ¡Hablemos español! gaan we aan de slag met de thema’s amigos (vrienden), comida (eten) en música (muziek). Je leert al echte gesprekjes voeren die je op je vakantie al kunt inzetten. ¡Hasta luego!
  • Masterclass Op survival: Ongeveer 250.000 jaar lang heeft de mens kunnen overleven in en van de natuur. In een samenleving waarin jagen is vervangen door online bestellen, raakt die kennis over de natuur verloren. Wat heeft ons lichaam minimaal nodig om te overleven, waarom en hoe kom je hieraan? Bij deze masterclass gaan we survivalvaardigheden onder de loep nemen en gaan we onderzoeken welke vaardigheden in de moderne maatschappij belangrijk zijn om te “overleven”.

> Lees meer >