Decanaat

Decaan

De decaan draagt zorg voor de organisatie van de keuzebegeleiding en de opbouw van de LOB leerlijn. Centraal in de aanpak van de decaan staat het streven de leerling zich bewust te laten worden van de eigen mogelijkheden, wensen en interesses.

 

Doel LOB

LOB staat voor Loopbaanoriëntatie en begeleiding. Het doel van LOB is dat de leerling enerzijds een duidelijk beeld van zichzelf krijgt en anderzijds een opleiding en/of beroep vindt dat daarbij aansluit. Het streven is dat de leerling leert eigen keuzes te maken, uitgaande van eigen kwaliteiten en beperkingen en verantwoordelijkheid te nemen voor deze eigen keuze. Een belangrijk doel van LOB is het ontwikkelen van deze vaardigheden.

Leerlingen en ouders kunnen meer informatie vinden op het intranet van Het Nieuwe Eemland.

 

Contact

Het eerste aanspreekpunt is de mentor. In tweede instantie kun je bij de decaan terecht. De decaan is elke donderdag (beperkt) beschikbaar voor vragen en opmerkingen. Maar ook op andere dagen kun je natuurlijk langslopen om te kijken of de decaan aanwezig is. Uiteraard kunnen ook de ouders langskomen. Voor een uitgebreid gesprek is het wel verstandig om van tevoren een afspraak te maken.

 

Voor contact mag u bellen naar het algemene nummer van school (033 – 4612984) of een e-mail sturen naar info@hetnieuweeemland.nl

Willem Olde Meule
Decaan Mavo
Dorien Kooi
Decaan Havo
Henk Heerdink
Decaan VWO/Gymnasium