Masterclass op Het Nieuwe Eemland

Zit jij in groep 8 en kun jij extra uitdaging aan? Krijg je een vwo-advies of een gymnasium-advies? Heb je een brede interesse, wil je meer weten en wil je de diepte in bij onderwerpen? Dan is de masterclass van Het Nieuwe Eemland iets voor jou!

Je kunt je inschrijven voor één van de volgende masterclasses:

Masterclass Sterrenkunde

Waarom is Pluto geen planeet meer? Wat is het verschil tussen sterren en planeten? Hoelang duurt het nog, voordat we naar Mars kunnen om daar een bestaan op te bouwen? Tot hoever kunnen we tegenwoordig in het heelal kijken met telescopen? Zou er ergens nog een planeet kunnen zijn waarop leven te vinden is?Bij deze masterclass gaan we een model van ons zonnestelsel op schaal bouwen, gaan we rekenen met lichtjaren en nog veel meer…

Masterclass Meesters in de kunst

Wat heeft Rembrandt met Kim Kardashian gemeen? En waarom hangt iemand een banaan aan de muur met tape en noemen we dat Kunst? In deze Masterclass gaan we niet alleen kijken naar een aantal grote Meesters in de Kunst zoals Rembrandt, Picasso, Van Gogh en Cattelan, maar mag je ook zelf aan de slag in ons mooie vaklokaal. Wil je zelf meesterwerkjes maken, nieuwe technieken leren en wat meer weten over Kunst? 

Masterclass Da’s logisch

We gaan op verschillende manieren aan de slag met logica: je leert bijvoorbeeld hoe je bepaalde logische redeneringen duidelijk op kan schrijven en hoe je soms een schema kan maken bij een raadsel. Maar we gaan vooral heel veel raadsels oplossen. Dat dat heel leuk is, lijkt ons eigenlijk volkomen…. logisch!

Masterclass ¡Hablemos español!

Word jij ook zo vrolijk van die mooie klanken van de Spaanse taal en wil je daar wel eens wat meer over weten? Bij ¡Hablemos español! gaan we aan de slag met de thema’s amigos (vrienden), comida (eten) en música (muziek). Je leert al echte gesprekjes voeren die je op je vakantie al kunt inzetten. ¡Hasta luego!

Inschrijven

Je juf of je meester geeft aan of je in aanmerking komt voor een masterclass.

  • Je schrijft je in voor één masterclass via het inschrijfformulier door hier te klikken.
  • Je schrijft een motivatiebrief: waarom wil je deze masterclass volgen?
  • Je ouders/verzorgers schrijven een brief waarin ze aangeven dat ze je aanmelding ondersteunen.