Masterclasses op Het Nieuwe Eemland

Zit jij in groep 8 en kun jij extra uitdaging aan? Krijg je een vwo-advies of een gymnasium-advies? Heb je een brede interesse, wil je meer weten en wil je de diepte in bij onderwerpen? Dan is de masterclass van Het Nieuwe Eemland iets voor jou! De inschrijftermijn voor de 1ste reeks is inmiddels gesloten. Meer informatie over de inschrijving voor 2de reeks volgt binnenkort.

 

Op 4 oktober 2021 starten de volgende masterclasses:

Masterclass Sterrenkunde

Waarom is Pluto geen planeet meer? Wat is het verschil tussen sterren en planeten? Hoelang duurt het nog, voordat we naar Mars kunnen om daar een bestaan op te bouwen? Tot hoever kunnen we tegenwoordig in het heelal kijken met telescopen? Zou er ergens nog een planeet kunnen zijn waarop leven te vinden is?Bij deze masterclass gaan we een model van ons zonnestelsel op schaal bouwen, gaan we rekenen met lichtjaren en nog veel meer…

Masterclass Meesters in de kunst

Wat heeft Rembrandt met Kim Kardashian gemeen? En waarom hangt iemand een banaan aan de muur met tape en noemen we dat Kunst? In deze Masterclass gaan we niet alleen kijken naar een aantal grote Meesters in de Kunst zoals Rembrandt, Picasso, Van Gogh en Cattelan, maar mag je ook zelf aan de slag in ons mooie vaklokaal. Wil je zelf meesterwerkjes maken, nieuwe technieken leren en wat meer weten over Kunst? 

Masterclass Da’s logisch

We gaan op verschillende manieren aan de slag met logica: je leert bijvoorbeeld hoe je bepaalde logische redeneringen duidelijk op kan schrijven en hoe je soms een schema kan maken bij een raadsel. Maar we gaan vooral heel veel raadsels oplossen. Dat dat heel leuk is, lijkt ons eigenlijk volkomen…. logisch!

Masterclass

Er was eens...

Er was eens… Maar waar komen die mooie sprookjes nu eigenlijk vandaan? Wat maakt een verhaal nu spannend? Zijn sprookjes er alleen om ons te vermaken of zit er ook een diepere boodschap achter? En hoe zit dat met Disneyfilms? Deze onderwerpen bekijken we met elkaar tijdens deze masterclass over sprookjes. Uiteraard gaan we ook jullie schrijfkunsten inzetten om een mooi verhaal te creëren. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Inschrijven

  • De leerkracht van de basisschool bepaalt of een leerling deel kan nemen, overlegt met ouders en geeft akkoord op het aanmeldingsformulier.
  • Hier kun je het aanmeldingsformulier downloaden.
  • Ouder(s)/verzorger(s) sturen het aanmeldingsformulier op.