Internationalisering

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en docenten over de grenzen heen kijken en kennismaken met andere culturen en leefgewoonten. We doen dit met uitwisselingen, werkweken en andere bezoeken in het buitenland in zowel de onderbouw als de bovenbouw. We bedienen hiermee diverse doelen zoals het uitbreiden van de culturele horizon door een bezoek te brengen aan musea en/of gebouwen. Leerlingen krijgen daarnaast ook de kans om zich bewust te worden van hun eigen identiteit en de mogelijkheden om hun communicatieve vaardigheden in een andere taal te verbeteren. Tot slot wordt er ook een beroep gedaan op de sociale vaardigheden van de leerlingen: hoe red jij jezelf in het buitenland?

 

Voor specifieke informatie over data en inschrijven verwijzen we leerlingen door naar het leerlingportaal en ouder(s)/verzorger(s) naar het ouderportaal.

  • De uitwisselingen
  • De studiereizen

We proberen voor dit schooljaar 2 uitwisselingen te organiseren. Een uitwisseling voor de onderbouw (tweede klas) naar Besançon en een uitwisseling voor de bovenbouw (vierde en vijfde klas) naar Liberec.

In het vierde leerjaar gaan al onze leerlingen op studiereis. De studiereizen vallen in week 40 (eerste week oktober). We gaan naar 5 verschillende bestemmingen: Kopenhagen, Berlijn, Londen, Salzburg en Oostenrijk sportief. Tijdens de Oostenrijkreis staat vooral sporten centraal, de andere reizen hebben een meer culturele insteek.

Ingrid Afman
Docent Aardrijkskunde & Internationalisering
Sanne Tijssen
Docent Nederlands & Internationalisering