VWO5

In vwo 5 ga je je verder oriënteren en ga je gericht open dagen bezoeken.

Probeer een top 3 te maken van opleidingen die je aanspreken en ga naar de open dagen. Denk ook eens aan meeloopdagen of proefstuderen.

Mocht de osb-activiteit onder schooltijd vallen, kun je hier verlof voor aanvragen.  Je stuurt een bericht met de datum waarop je verlof wilt hebben en het bewijs van inschrijving van de open dag / meeloopdag aan de absentieregistratie. In de cc staan je ouders (ook als je 18 + bent), mevrouw Holwerda, je coach en de decaan. Je vraagt het verlof een week van te voren aan. Nadat je de activiteit hebt ondernomen, maak je er een verslag van.  Klik op OSB-formulier om het formulier te downloaden. Dit verslag kun je uploaden in je portfolio in Magister. Per besteed dagdeel ontvang je 4 slu’s.

Als je zelf nog activiteiten hebt bedacht die je op zou willen voeren voor het toekomstdossier, kun je dat aan je coach of decaan doorgeven. Hij/zij bepaalt of de activiteit inderdaad wordt toegevoegd en hoeveel slu het oplevert. Er is nog veel meer mogelijk!!! Doe vooral dingen die jou iets opleveren.

De studiekeuzespecial van de VvSL kun je hier downloaden. Je kunt hierin allerlei interessante informatie vinden over onder andere studeren, nieuwe regels rondom het aanmelden en verdwijnen van de loting.

In februari zal er een studiekeuzemarkt op school worden georganiseerd. Deelname is verplicht.  Nadere informatie volgt.

Dit jaar wordt de beroepenmarkt op het Corderius College wederom herhaald. Deze beroepenmarkt wordt inmiddels al een aantal jaren georganiseerd met groot succes en zal daarom opnieuw worden georganiseerd. Speciaal bedoeld voor leerlingen uit Vwo 5 en Vwo 6. De beroepenmarkt wordt georganiseerd op in januari 2021. Voor meer informatie: klik hier.

In juni zal de Rectors League onze school aandoen. Tijdens een Rector’s League geven docenten – promovendi/postdocs, universitair docenten (UD’s), universitair hoofddocenten (UHD’s) en hoogleraren – van de Universiteit Utrecht gedurende één ochtend gastcolleges. Deze activiteit is verplicht en nadere informatie volgt.

Aan het eind van het jaar schrijf je een balansverslag. Het balansverslag maak je aan de hand van een aantal vragen en zal gaan over de stand van zaken tot dan toe met betrekking tot je studiekeuzeproces. Deze komt ook in je dossier.

Klik hier voor de open dagen kalender.

Je coach is degene die je in eerste instantie zal begeleiden bij je studiekeuze. Wanneer jullie samen tegen zaken aanlopen waar je meer begeleiding bij zou willen hebben, kom je bij de decaan.

De decaan vwo,

Henk Heerdink

Henk Heerdink