Het Nieuwe Eemland
De school voor jou?

Keuze
mogelijkheden

Niemand is hetzelfde. Iedereen heeft eigen ambities, een eigen leefstijl en unieke kwaliteiten. Daarom bieden we je, zowel binnen als buiten de lessen om, de mogelijkheid om keuzes te maken die passen bij jou. Dit betekent dat je een aanzienlijk deel van jouw onderwijstijd zelf invult. Naast een aantal vaste vakken kies je in de onderbouw voor de Sportklas of een specifiek EEM-project en bepaal je zelf hoe jij jouw EEM-uren invult. Ga je voor verbreding (leren over andere/nieuwe dingen), verdieping (meer te weten komen over onderwerpen waar je al iets van weet) of ondersteuning (wanneer je nog iets niet zo goed kunt)? Het is aan jou, maar natuurlijk helpen jouw coach en mentor je hier goed bij!

Kies jouw eemproject

Sportklas

Naast het basisprogramma lichamelijke oefening (l.o.) in de basisklas, ga je in de sportklas net een stapje verder dan in de gewone gymnastiekles. In de talentklas sport ga je een middag per week met leerlingen uit andere brugklassen andere sporten doen dan je normaal in de lo-lessen doet. Je gaat daarvoor vaak met je klas op pad naar locaties in de buurt van de school, waar je les krijgt van specialisten in die sport. En je leert niet alleen meer over sport, maar ook over samenwerken, leidinggeven en organiseren. Je kunt trouwens bij ons in de bovenbouw ook sport als examenvak kiezen. In de mavo heet dat LO2, in havo en vwo is dat BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij).

 

Het Nieuwe Eemland heeft drie sportvelden. Daarnaast beschikt de school over drie sportzalen, waarvan we er twee kunnen omtoveren tot een grote sporthal. In verband met het aanbieden van clinics vragen wij een extra financiële bijdrage. In 2022-2023 is dat € 150, –

Onderzoek

In de basisklas maak je kennis met science, wiskunde, biologie, natuur- en scheikunde. Bij het EEM-project onderzoek werken deze vakken samen. Tijdens de lessen ga je ontwerpen en bouwen, ontdek je de mogelijkheden van de 3D-printer, leer je programmeren, proefjes en onderzoek doen. Dit doe je niet alleen natuurlijk, maar samen met andere leerlingen die voor deze klas gekozen hebben. Daarnaast ontdek je dat technische vakken leuk zijn en dat heel veel beroepen hiermee te maken hebben. De talentklas onderzoek doet mee aan scholenwedstrijden zoals lego league en Bouwbazen.

Organic Pot-herb

Pot-herbs are the most sold out products. We have a sustainable process to grow them.

Dairy Products

Milk, butter, cream, and a variety of other dairy products are among our offerings.

Een dag op Het Nieuwe Eemland

Geen dag is hetzelfde op Het Nieuwe Eemland. Elke dag leer je weer iets nieuws. Check snel de video!

I think agriculture is the ultimate solution for the growing world. That’s why I believe in making hay when the sun shines. It will eventually help us big time.

Simple Solution To Healthy Food Habit

As we provide fresh and home grown products, you are always welcome to explore our natural product lines and opt for the healthy food habit easily.
I think agriculture is the ultimate solution for the growing world. That’s why I believe in making hay when the sun shines. It will eventually help us big time.

Our Farm Services

Farming Blogs & Updates