Decanaat vwo/gymnasium

Voor de keuzebegeleiding en de samenstelling van een vakkenpakket zorgt de decaan. Centraal in de aanpak van de decaan staat het streven de leerling zich bewust te laten worden van de eigen mogelijkheden en interesses.

Na verloop van tijd krijgen alle leerlingen in hun schoolcarrière te maken met het onderwerp studie- en beroepskeuze. Hiervoor heeft de school drie decanen die op het mavo, havo en vwo leerlingen begeleiden in hun oriëntatie op hun vervolgopleiding of eventuele beroepskeuze. De keuze van het vakkenpakket wordt langzamerhand opgebouwd. Voor mavo wordt gaandeweg in het tweede leerjaar een pakket gekozen en voor havo en vwo wordt in het derde leerjaar voor de Tweede Fase een profiel gekozen. De keuze voor vervolgopleidingen vindt voornamelijk plaats in het eindexamenjaar. Eventueel is ook externe hulp en toetsing in het keuzeproces mogelijk.

Elk leerjaar heeft een eigen pagina met informatie:
Vwo 3
Vwo 4
Vwo 5
Vwo 6

Verder is er een overzicht met keuzetesten  en een pagina met informatie over een tussenjaar in het buitenland. Ook is er een pagina met de presentaties die op de informatie avonden van v3 t/m v6 zijn gehouden.

BELANGRIJK: per studiejaar 2017-2018 verdwijnt de centrale loting: lees meer door op deze link te klikken!

Een overzicht van de vooropleidingseisen van de studies in het hbo kunt u hier vinden en die van het wo hier.

Tenslotte is er een overzicht van een aantal sites die interessant kunnen zijn bij de studiekeuze.

Het eerste aanspreekpunt voor de profielkeuze en de studiekeuze is de mentor. In tweede instantie kun je bij de decaan terecht. De decaan is elke donderdag (beperkt) beschikbaar voor vragen en opmerkingen. Maar ook op andere dagen kun je natuurlijk langslopen om te kijken of de decaan aanwezig is. Uiteraard kunnen ook de ouders langskomen. Voor een uitgebreid gesprek is het wel verstandig om van tevoren een afspraak te maken.

Voor contact kunt u bellen met het algemene nummer van de school, 033 – 461 2984, of mailen.

De decaan vwo,

Henk Heerdink

Henk Heerdink