Byod

Bring Your Own Device: elke brugklasser neemt zijn eigen tablet, netbook of laptop mee
Elke leerling heeft bij ons studieboeken, werkboeken en schriften. Dat blijft ook zo. Vanaf de brugklas neem elke leerling zijn eigen tablet, netbook of laptop mee. Je noemt dat ook wel Bring Your Own Device (BYOD). We kiezen voor deze manier van werken om de mogelijkheden van de digitale wereld beter te kunnen gebruiken in ons onderwijs en in onze lessen. De samenleving verandert. Het Nieuwe Eemland dus ook. Het gebruik van een digitaal device komt bovenop de stevige basis van ons onderwijs. We beschouwen het als een extra leermiddel.

Het voordeel van Byod is dat je zelf het apparaat kan kiezen waarmee jij het meest vertrouwd bent. Digitale toepassingen zijn steeds meer te gebruiken op diverse apparaten .Er is een aantal minimale eisen dat we stellen aan het device:

  • Het beeldscherm is tussen 8 en 14 inch (smartphones zijn niet toegestaan). Het apparaat werkt draadloos en heeft een accu die een schooldag lang bruikbaar is
  • Er is een WIFI verbinding te leggen. Draadloze netwerkkaart moet werken op 2.4 en 2.5 Ghz frequentie
  • Het apparaat heeft een toetsenbord of heeft de mogelijkheid voor het toevoegen van een fysiek toetsenbord
  • Het apparaat kan updates aan van het betreffende besturingssysteem
  • Het apparaat wordt beschermd door een stevige hoes

 

Naast het schooladministratiesysteem Magister gebruiken we de mogelijkheden van Microsoft Office 365. Je wordt opgenomen in beide afgeschermde systemen, zodat je ook je rooster, cijfers, e-mail en lesmateriaal kunt zien. Ook heb je zo een eigen cloud-ruimte voor het opslaan en delen van materiaal. En je hebt een eigen kluisje waarin jij je device kan opbergen.