Het Kabinet heeft op 12 januari 2021 aanvullende Corona-maatregelen afgekondigd. Wij realiseren ons dat er op dit moment veel vragen zijn. Wij zijn hard bezig om de gevolgen voor het onderwijs en de werving van nieuwe leerlingen in kaart te brengen en te bepalen wat nodig is om binnen de regels ons onderwijs op een veilige manier te verzorgen.

Voor wat betreft de werving geldt het volgende: Op 12 januari heeft het Kabinet besloten om de lockdown te verlengen en aanvullende maatregelen in te stellen voor het voortgezet onderwijs. Met alle vo-scholen in Amersfoort en directe omgeving hebben we afgesproken dat alle fysieke wervingsactiviteiten tot aan de voorjaarsvakantie geschrapt worden. Dit betekent dat de open huismiddagen (4 en 5 februari) en de open lesmiddagen (10, 16 en 18 februari) helaas niet doorgaan. Wij vinden het erg jammer dat wij groep 8 leerlingen op dit moment niet mogen ontvangen.

Op 2 februari is er weer een persconferentie van het Kabinet en dan horen we meer. Wij hopen natuurlijk, als het veilig kan, dat we zo snel mogelijk weer open kunnen. Dan mogen we ook in de eerste helft van maart een open huis/open lesmiddag voor groep 8 leerlingen organiseren. Mocht de lockdown langer duren, gaan wij zeker een online activiteit voor groep 8 leerlingen organiseren, zodat leerlingen toch sfeer kunnen proeven. Op 5 februari weten wij hier meer over. Wij informeren je/u dan zo snel mogelijk.

Wijziging datum aanmelding

De sluiting van de scholen zorgt voor vertraging bij het uitbrengen van het advies voor de middelbare school. Daarom is de datum van aanmelding uitgesteld. In plaats van op 12 maart kunnen nu de basisscholen op 1 april 2021, of zoveel eerder als mogelijk, de aanmeldingsformulieren bij de middelbare scholen inleveren.

Met vriendelijke groet,

De schoolleiding van Het Nieuwe Eemland

Aanmelden

 

Klik hier om je aan te melden

voor onze school

1 april 2021 is de sluitingsdatum voor de aanmelding

 
>>Belangrijke data open huis, lesmiddagen en online meet & greet schooljaar 2020-2021 >>

 

Sportklas of EEM-project op Het Nieuwe Eemland

Elke brugklasleerling komt in een basisklas: mavo/havo, havo/vwo, vwo of gymnasium. In een basisklas krijgt een leerling alle vakken die hij nodig heeft om in de bovenbouw verder te gaan. Daarnaast werken alle leerlingen in de onderbouw 1 middag per week aan een door henzelf gekozen EEM-project of volgen zij clinics in de sportklas.

>> lees meer>>

Onderwijsresultaten 2019-2020: buitengewoon goed

Elk jaar onderzoekt de Inspectie van het Onderwijs onze resultaten en vergelijkt deze met de resultaten van alle scholen in heel Nederland.

Onze school scoort op alle aspecten boven de landelijke norm:

  • het advies van de basisschool
  • de snelheid waarmee de leerling de onderbouw doorloopt
  • het succes in de bovenbouw
  • de examencijfers.

 

Op de website zijn de cijfers van de Inspectie nader te lezen.

Reacties
Hier kun je lezen wat leerlingen, die in de brugklas zitten, van onze school vinden!

Toen ik kwam kijken, dacht ik dat ik nooit de weg zou vinden, maar dat is super makkelijk!
Het is een leuke school, nog leuker dan ik dacht.
De introductieweek was vet gezellig!
Je voelt je gelijk welkom.
Ik heb hier veel nieuwe vrienden gemaakt.
Het is een goede school en het is ook gezellig. De leraren zijn aardig.
  Het is fijn dat de onderbouw niet op dezelfde tijd pauze heeft als de bovenbouw.
De pauze is erg leuk! Er wordt vaak muziek gedraaid.
Mijn mentor helpt met goed.
Soms heb je wel veel huiswerk, maar je kunt ook veel doen in de les. Dat is echt lekker.
Voor sport is dit een gave school: de sportklas, een sporthal en sportvelden.
En je kunt er examen in doen!
Na elk lesuur krijg je andere leraar. Dat is echt fijn.
Als je iets niet snapt, krijg je extra uitleg.  Of kan je naar extra lessen
De tosti’s zijn te duur.
Waarom is er geen brugklaskamp?
De brugklasfeesten zijn leuk, daar willen we er meer van!!

 

Bring Your Own Device
Elke brugklasser neemt zijn eigen tablet, netbook of laptop mee

Elke leerling heeft bij ons studieboeken, werkboeken en schriften. Dat blijft ook zo. Vanaf de brugklas neemt elke leerling zijn eigen tablet, netbook of laptop mee. Je noemt dat ook wel Bring Your Own Device (Byod). We kiezen voor deze manier van werken om de mogelijkheden van de digitale wereld beter te kunnen gebruiken in ons onderwijs en in onze lessen. De samenleving verandert. Het Nieuwe Eemland dus ook.

>>lees meer>>

Buitengewoon Onderwijs

Het Nieuwe Eemland is een school voor mavo, havo, vwo en gymnasium. De school met bijna 1200 leerlingen en zo’n 140 medewerkers is gevestigd in een prachtig rijksmonument. De rustige omgeving zorgt voor een goed onderwijsklimaat. Grootte, ligging en alle faciliteiten op één locatie maken de school tot een veilige leeromgeving.

>>lees meer>>

Informatie over aanmeldingen in het kader van Passend Onderwijs 

Data 15 maart is de sluitingsdatum voor de aanmeldingen. De school heeft de verplichting binnen 6 weken na aanmelding (tot 26 april) een besluit te nemen over de toelating van de leerling. Dit kan met maximaal 4 weken worden verlengd (tot 24 mei).

>>lees meer>>

Begeleiding en Ondersteuning op Het Nieuwe Eemland

Begeleiding en Ondersteuning op school kan van alles inhouden: iemand die je helpt om te wennen op je nieuwe school en in je klas, iemand die je kan helpen met de aanpak van je huiswerk, iemand die naar je luistert en/of adviseert als je thuis ruzie hebt, met wie je praat als je gepest wordt, iemand die je vragen kan beantwoorden als je je depressief voelt enz.

Een goede begeleiding vinden we op Het Nieuwe Eemland erg belangrijk. Wij willen graag dat je je prettig en veilig voelt. Uiteraard gaat het erom dat je goede resultaten behaalt, maar ook dat je plezier hebt op school en dat je jezelf kunt zijn in je klas.

>>Lees meer>>