Het Kabinet heeft op 12 januari 2021 aanvullende Corona-maatregelen afgekondigd. Wij realiseren ons dat er op dit moment veel vragen zijn. Wij zijn hard bezig om de gevolgen voor het onderwijs en de werving van nieuwe leerlingen in kaart te brengen en te bepalen wat nodig is om binnen de regels ons onderwijs op een veilige manier te verzorgen. Nadere informatie volgt snel.

Voor wat betreft de werving geldt het volgende:

Op 12 januari heeft het Kabinet besloten om de lockdown te verlengen en aanvullende maatregelen in te stellen voor het voortgezet onderwijs. Met alle vo-scholen in Amersfoort en directe omgeving hebben we afgesproken dat alle fysieke wervingsactiviteiten tot aan de voorjaarsvakantie geschrapt worden. Dit betekent dat de open huismiddagen (4 en 5 februari) en de open lesmiddagen (10, 16 en 18 februari) helaas niet doorgaan. Wij vinden het erg jammer dat wij groep 8 leerlingen op dit moment niet mogen ontvangen.

Op 2 februari is er weer een persconferentie van het Kabinet en dan horen we meer. Wij hopen natuurlijk, als het veilig kan, dat we zo snel mogelijk weer open kunnen. Dan mogen we ook in de eerste helft van maart een open huis/open lesmiddag voor groep 8 leerlingen organiseren. Mocht de lockdown langer duren, gaan wij zeker een online activiteit voor groep 8 leerlingen organiseren, zodat leerlingen toch sfeer kunnen proeven. Op 5 februari weten wij hier meer over. Wij informeren je/u dan zo snel mogelijk.

Met vriendelijke groet,

De schoolleiding van Het Nieuwe Eemland