Bezoek kerstmarkt derde klassen

woensdag 21 november 2018 Algemeen

 

Ook dit schooljaar gaat het internationaal project Taaldorp op de kerstmarkt plaatsvinden. Dit jaar zijn de krachten gebundeld en hebben we de derde klassen over twee landen verdeeld. De havo  3 leerlingen en de mavo 3 leerlingen met Duits in hun pakket gaan naar Duitsland. Vwo en gymnasium 3 gaan naar Lille.

De derdejaars leerlingen zullen een stukje Duitse en Franse cultuur ervaren en gesprekken voeren met native speakers. We vertrekken op donderdag 29 november naar drie verschillende bestemmingen. De mavo groep gaat naar Duisburg, de havo groep zal de kerstmarkt in Münster bezoeken en de vwo/gymnasium leerlingen gaan met bezoekers van de kerstmarkt in Lille in gesprek.

Deze reactie van een leerling die vorig jaar de kerstmarkt bezocht laat zien waar onderwijs om draait:

“Het was een hele leuke en leerzame dag in Düsseldorf. De gesprekjes waren leuk om te doen, veel leuker dan gewoon op school met een leraar. De mensen waren (meestal) heel aardig tegen je. Ook was het leuk om vrij op de kerstmarkt rond te lopen. Het was leuk om te zien dat je je al best goed kunt redden in het Duits. Je kon dingen bestellen, mensen aanspreken etc. Ik heb veel geleerd, terwijl ik het leuk had. Dat is de beste manier om iets te leren, i.p.v. gesprekjes in je hoofd stampen en opdreunen.”